Cum să economisești timp în concediu

  prieteni in excursie

  Atunci când mergem în concediu fiecare dintre noi își dorește să petreacă cât mai mult timp relaxându-se în loc să își planifice cele câteva zile libere pe care le are în timpul verii. Pentru că pentru românii care muncesc sau studiază în străinătate concediul de vară înseamnă întoarcerea în țară pentru a-și vizita familia și prietenii, aceștia trebuie să îți strecoare și câteva zile de relaxare, printre cele petrecute cu cei dragi. Dacă și tu te numeri printre cei care fac acest lucru, îți oferim câteva sfaturi pentru a avea o ședere cât mai plăcută în România.

  Călătorește cu avionul

  Pentru a salva mai mult timp pentru concediu, cel mai bine este să te întorci în țară cu avionul. Astfel, nu vei pierde 2-3 zile pe drum pentru a veni cu mașina personală sau cu autocarul, ci vei ajunge în câteva ore în țară. Pentru a fi și mai eficient atât cu timpul, cât și cu banii, te sfătuiesc să îți cumperi biletul de avion, dus-întors, cu câteva luni înainte de călătorie și să alegi aeroportul cel mai apropiat de destinația ta finală. De exemplu, dacă familia ta locuiește în Transilvania și tu vii din Italia, poți alege să aterizezi pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

  Închiriază o mașină în țară

  Dacă ai decis să te întorci în țară cu avionul însă destinația ta finală nu este, de exemplu, Cluj-Napoca, unde se află cel mai mare aeroport internațional din Transilvania, ci o localitate din afara județului, atunci cel mai bine și mai comod este să închiriezi o mașină. Pentru românii din Italia, de exemplu, există firme specializate de rent a car. În acest fel nu vei pierde timpul așteptând după un mijloc de transport în comun care s-ar putea să circule destul de rar, mai ales în afara orașului. În plus, vei avea asigurat transportul prin alte locuri pe care vrei să le vizitezi cât est și țară, dar și pentru întoarcerea la aeroport, la terminarea concediului.

  Fă rezervările din timp

  Chiar dacă ai închiriat o mașină cu care să te poți deplasa și în alte locuri unde vrei să ajungi prin țară, dacă optezi pentru o stațiune turistică sau pentru un tur al țării, este bine să te interesezi din timp și de cazare. Astfel, își recomand să îți stabilești din timp un itinerar, numărul de zile pe care vrei să îl petreci în excursie și numărul de persoane cu care vei merge și, în funcție de aceste elemente, să faci rezervările pentru cazare. Pentru aceasta este bine să compari prețurile și serviciile câtorva unități de cazare pentru a vedea care sunt mai avantajoase. Nu în ultimul rând, nu uita să ții cont și de preferințele celor care te vor însoții în mini-concediul tău.

  Dacă vei ține cont de aceste lucruri vei salva timp în concediu și vei putea profita din plin de timpul petrecut alături de cei dragi.

  Sursă foto: © Antonio Guillem | Dreamstime.com

  DISTRIBUIȚI