Cum să faci din Cluj o destinație pentru mini-concediu

Odată cu venirea verii începe și perioada concediilor, iar mulți dintre românii care locuiesc în țări europene, precum Franța, Italia, Spania, Marea Britanie sau Germania, revin în țară pentru a-și petrece vacanțele împreună cu familia și prietenii din România. Pe lângă timpul petrecut cu cei dragi, aceștia își alocă câteva zile și pentru relaxare. Unii preferă ieșirile în natură, în schimb, ații își doresc să viziteze locuri noi, iar în România există numeroase orașe unde merită să organizezi un mini-concediu. O astfel de destinație este Cluj-Napoca, o metropolă cosmopolită numită și „orașul comoară” sau „inima Transilvaniei”.


În cazul în care și tu te numeri printre românii care își petrec concediul în țară și vrei să organizezi o excursie de câteva zile în Cluj, îți ofer câteva sfaturi pentru a avea o ședere cât mai relaxantă.


Decide ce vrei să vizitezi

Pentru a te putea decide dacă merită să vizitezi Clujul, îți recomand să cauți câteva informații despre Cluj-Napoca și să te interesezi ce poți vizita în oraș și în județ și ce activități poți face aici, în perioada în care dorești să îl vezi. În funcție de interesele tale, aici poți lua parte la tururile ghidate ale orașului, poți participa festivaluri sau poțiparticipa la excursii organizare de vizitare a județului Cluj. În schimb, dacă vii însoțită de alte persoane, poți organiza char tu excursia, însă ține cont și de activitățile lor preferate și interesează-te dacă aveți posibilitatea să le practicați.


Fă rezervările din timp

Dacă locuiești în Franța și te întorci în țară cu avionul, poți să îți începi vacanța cu excursia în Cluj. În Cluj-Napoca funcționează unul dintre cele mai mari aeroporturi din Transilvania, de aici plecând zboruri regulate spre numeroase destinații, inclusiv în Franța. Astfel, poți ateriza pe aeroportul clujean și poți rămâne câteva zile în zonă, pentru a vizita orașul și județul. Dacă preferi această variantă, tot ce trebuie să faci este să îi anunți pe cei cu care urmează să îți petreci mini-concediul și să faci rezervări din timp pentru cazări, atât în oraș, cât și în zonele pe care le vizitezi.


Închiriază o mașină pentru deplasare

În cazul în care vii în țară cu avionul, vei avea nevoie de un mijloc de deplasare. În acest caz, cea mai bună soluție ar fi să închiriezi o mașină, iar pentru că Clujul este un oraș foarte vizitat de turiști, în oraș există firme rent a car pentru românii din Franța.

Mașina îți va fi utilă atât pentru deplasarea de la aeroport la unitatea de cazare, cât și pentru drumurile prin oraș și pentru excursia în județ. În plus, chiar dacă închirierea unei mașini implică anumite costuri, acestea sunt mult mai reduse decât dacă ai veni în țară cu propria mașină.


Sursă foto: © Abdelmoumen Taoutaou | Dreamstime.com

#res12493943 #res12493943