Ce poți face în luna aprilie în Cluj-Napoca

  parcul central

  Cluj-Napoca este unul dintre cele mai active orașe din țară. Aici au loc numeroase evenimente importante, din diferite domenii. Astfel, dacă vă aflați sau urmează să ajungeți în oraș, în luna aprilie, puteți participa la evenimente sportive de rang mondial, concerte și spectacole internaționale, dar și la câteva conferințe interesante.

  La începutul lunii aprilie, gurmanzii și pasionații de vinuri pot participa WineUp Fair in Transylvania, ce va avea loc în perioada 01 – 03 aprilie, la Casino – Parcul Central. Timp de trei zile Clujul se transformă în capitala vinului și a gastronomiei, găzduind cel mai important târg de vinuri din România la care sunt așteptați să participe câțiva zeci de producători și importatori importanți de vinuri țara noastră.

  Tot pe data de 1 aprilie, în Parcul Central din Cluj-Napoca va avea loc și prima ediție, din acest an, a evenimentului „Marea Hămăcială”. Astfel, dacă vă aflați în oraș, puteți face o oprire în parcul din centrul orașului, pentru a vă bucura de vremea frumoasă, de muzică și de numeroase concursuri.

  Dacă sunteți pasionați de filme, atunci puteți participa la o nouă ediție a festivalului ClujShorts, dedicat scurtmetrajelor. Timp de o săptămână, între 4 și 10 Aprilie 2016, veți avea ocazia să vizionați și să votați 181 de scurtmetraje de toate genurile. Dintre acestea, 54 vor concura pentru ClujShorts Trophy, cel mai important premiul din cadrul festivalului. Filmele vor fi difuzate la Cinema Victoria.

  În luna aprilie, în Cluj-Napoca vor avea loc și două evenimente sportive importante Este vorba despre Maratonul Internaţional AROBS Cluj-Napoca (MIACN), ce va avea loc pe data de 10 aprilie. După acesta, Cluj-Napca va fi gazda unui dinte cele mai importante evenimente ale acestui an, meciul de Fed Cup România – Germania, ce va avea loc în perioada 16-17 aprilie, la Sala Polivalentă și contează pentru play-off-ul Grupei Mondiale. Partida se va desfășura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (16 aprilie), urmând ca duminică (17 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu și, dacă mai este necesar, meciul de dublu.

  Cea de-a doua parte a lunii aprilie este dedicată evenimentelor culturale. Astfel, în 15 aprilie, Sarah Chang, una dintre cele mai talentate violoniste a lumii, va susține un concert, în premieră, pe scena Operei Române. Tot în premieră va ajunge la Cluj-Napoca, pe data de 20 aprilie, și celebra cântăreață belgiană Lara Fabian, în cadrul turneului de promovare a noului său album „Ma vie dans la tienne”.

  Dacă vă place patinajul artistic, în luna aprilie veți putea viziona un spectacol extraordinar de balet pe gheață. Teatrul pe gheață din Sankt-Petersburg prezintă spectacolul „Dracula pe Gheață”, pe data de 22 aprilie, la Sala Polivalentă. În cadrul evenimentului artistic îi veți putea admira și aplauda Campionii olimpici Tomáš Verner, Surya Bonaly și Phillippe Candeloro, pe muzica talentatul compozitor Alexey Galinsky.

  Lista evenimentelor culturale este completată de două evenimente dedicate jazz-ului. Pianistul de jazz Roberto Fonseca va susține un concert, în premieră, pe data de 23 aprilie, la Filarmonica de Stat „Transilvania”. Cunoscut adept al multiculturalismului, Roberto Fonseca și cei doi prieteni ai săi, Ramses Rodriguez și Yandy Martinez, vor aduce în concertul din Cluj ritmuri și sonorități de jazz cubanez și pronunțate influențe exotice, menite să încânte orice audiență.

  De asemenea, în această lună, în oraș va avea loc Jazz in the Street, cel mai nou eveniment marca Jazz in the Park. Acesta este un program dedicat atât descoperirii de noi talente – muzicieni, performeri și animatori – cât și promovării spațiilor din oraș ca locuri de desfășurare a unor evenimente culturale. Pe data de 23 aprilie tinerii artiști selectați vor fi prezentați publicului larg într-un eveniment  neconvențional ce va avea loc pe străzile din centrul orașului, în cartiere și în parcuri.

  Seria evenimentelor din luna aprilie, din Cluj-Napoca se va încheia cu un eveniment dedicat programatorilor, organizat în premieră în România. În perioada 23-24 aprilie 2016, aici va avea loc „NASA Space Apps Challenge”, un hackathon de nivel mondial, în cadrul căruia mii de programatori din aproximativ 200 de oraşe se întrec în rezolvarea unor probleme lansate anual de Agenţia Spaţială Americană.

  Sursă foto: © Alexandru Ionas-salagean | Dreamstime.com

  DISTRIBUIȚI