De ce să închiriezi o mașină dacă ajungi în Cluj?

Articol actualizat în 20.12.2018

Atunci când decizi să mergi într-o călătorie, indiferent dacă este în interes de serviciu sau în scop personal, s-ar putea să nu o poți face cu mașina personală, fie pentru că timpul pe care îl ai la dispoziție este prea scurt, fie pentru că distanța este prea mare și deplasarea ar putea deveni destul de obositoare.

Dacă te afli într-una dintre aceste situații, trebuie să iei în calcul mijlocul de transport cu care te vei deplasa spre destinația dorită. O soluție ar fi închirierea unei mașini.

Dacă plănuiești să faci o călătorie în Cluj-Napoca și ai nevoie de un mijloc de transport rapid și comod, cu care să poți circula și în zonele din jurul orașului, atunci nu trebuie să îți faci probleme în această privință. Un simplu search în motoarele de căutare pe internet după „servicii rent-a-car Cluj” îți va oferi numeroase oferte de unde să poți alege cea care ți se potrivește cel mai bine.

Serviciile de închiriere de mașini sunt avantajoase din mai multe puncte de vedere. Unul dintre ele, și cel mai important, este probabil acela că te scutește de bătăile de cap cu transportul în comun pentru că nu trebuie să te mai gândești câte autobuze trebuie să schimbi pentru a ajunge la destinație.

Dacă ai ajuns pentru prima dată în oraș și nu îl cunoști deloc, poți cere să ți se aducă mașina la locația în care te afli. În plus, poți alege o mașină dotată cu sistem GPS, astfel încât să îți ușurezi deplasarea într-o anumită zonă, fie că vorbim despre un cartier din oraș sau despre o zonă turistică din județul Cluj.

Un alt avantaj al închirierii unei mașini este acela că, în cazul în care ai probleme tehnice cu aceasta sau ai nemulțumiri în legătură cu modul în care se conduce, poți oricând să o returnezi și să alegi o altă mașină, fără să îți bați capul cu reparațiile.

Unele companii rent-a-car din Cluj-Napoca oferă mașini care au și plinul făcut, astfel încât, dacă trebuie să ajungi urgent într-o zonă din afara orașului, o poți face fără prea multe griji în privința combustibilului.

Chiar dacă apelarea la firmele în închiriere de mașini prezintă numeroase avantaje, există totuși și câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea beneficia de servicii rent-a-car.

Printre acestea se numără: să îngrijești mașina (să o păstrezi curată, să nu o lovești sau să îi deteriorezi interiorul), să o returnezi la timp, să nu o conduci dacă te afli sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise și să nu o folosești în alte scopuri decât deplasarea personală.

Totuși, înainte de a închiria o mașină îți recomand să citești cu atenție contractul, pentru a vedea care sunt termenii și condițiile impuse de firmă. Dacă alegi să apelezi în continuare la una dintre companiile din oraș ce oferă servicii rent-a-car, este indicat să te asiguri că toate serviciile oferite sunt reale, de la aspectul său interior și exterior (să nu fie lovită, deteriorată sau murdară), până la dotări sau modul ei de funcționare.

Sursă foto: Totalpics

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu