Retrospectiva evenimentelor din Cluj Napoca, Capitala Europeană a Tineretului 2015

Intr-un interviu publicat pe BunaDimineata.ro despre evoluția evenimentelor din Cluj Napoca de anul trecut, Gabriel Aldea, repezentantul proiectului ClujLife.com – cel mai mare site local de evenimente a răspuns la câteva intrebări despre evenimentele din 2015 Capitala Europeană a Tineretului.

Ce impact a avut pe piața evenimentelor din Cluj Napoca faptul că orașul a fost anul trecut Capitala Europeană a Tineretului?

Impactul pe piața evenimentelor din Cluj-Napoca a fost semnificativ în 2015. A ajutat foarte mult titlul de Capitală Europeană a Tineretului, astfel că la final au fost numărate 3.500 de activități și 1.100 de evenimente ce au avut loc pe parcursul anului, foarte multe dintre aceste fiind proiecte noi.

Anul trecut am remarcat apariția a noi festivaluri și mai multe concerte mari indoor, Sala Polivalentă făcându-și prezența tot mai cunoscută și găzduind cea mai bună parte din marile evenimente.

Ce evenimente se vor păstra și anul acesta?

Am speranța că multe dintre proiectele noi de anul trecut nu au fost făcute doar pentru a beneficia de susținerea #Cluj2015 și că vor continua în 2016. Nu pot ști clar câte dintre aceste evenimente vor continua și anul acesta, sunt mulți factori care influențează și doar organizatorii pot ști cu certitudine. Totuși, multe evenimente importante au fost deja anunțate.

Cât de mult s-au diversificat evenimentele în anul 2015?

Destul de mult, aș putea spune. S-au descoperit nișe noi, de succes, ceea ce nu poate decât să ne bucure pe noi, cei care căutăm constant diversitate. Din ce am observat, zona de evenimente culturale se bucură de ascensiune și public tot mai numeros.

Cum a primit publicul clujean abundența de evenimente din 2015?

Reprezentanții oficiali ai Federației Share au declarat că au participat peste 1,1 milioane de oameni la toate cele 1.100 de evenimente și 3.500 de activități, o cifră deloc neglijabilă care confirmă faptul că sunt mulți doritori care vor să iasă din casă.
Citeste mai departe interviul: http://bunadimineata.ro/de-dimineata/interviu-gabriel-aldea-retrospectiva-evenimentelor-capitalei-europene-tineretului-din-2015/

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu