Orașul Cluj Napoca are un sistem modern de închiriere de biciclete

Începând din această săptămână, clujenii au la dispoziție 42 de stații moderne de închiriere de biciclete, amenajate în mai multe zone din oraș, de unde pot împrumuta una din cele 470 de astfel de mijloace de transport.

Sistemul de bike sharing, implementat în cadrul proiectului din fonduri europene „Rețea de stații self-service de închiriere de biciclete”, în valoare de 14.422.085,74 lei (din care 98% reprezintă valoarea nerambursabilă), a fost inaugurat marți, 17 noiembrie 2015, după ce, în luna august Primăria Cluj-Napoca a început testarea lui. Atunci, aproximativ 100 de persoane s-au putut înscrie atunci ca voluntari pentru a testa sistemul de închiriere al bicicletelor.

Proiectul cu fonduri europene de bike sharing din Cluj-Napoca a presupus amenajarea a 50 de stații și achiziționarea a 540 de biciclete, însă momentan au fost puse în funcțiune doar 42 de stații și au fost achiziționate doar 470 de biciclete. Această rețea de bike sharing poate fi o alternativă la mijloacele de transport în comun sau un mod de a completa rețeaua de transport în comun.

Citeste in continuare pe BunaDimineata.ro – Cluj

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu