Descoperă Stufărișul de la Sic

Articol actualizat în 20.12.2018

Stufărișul de la Sic este o arie naturală protejată de lege din județul Cluj numită neoficial „Delta Ardealului”. Renumele rezervației se trage de la faptul că aceasta este cea mai mare arie de stufăriș din Transilvania și a doua din țară, după Delta Dunării.

„Delta Ardealului” se află în localitatea clujeană Sic, localizată în partea nord-estică a județului Cluj, în apropierea drumului județean DJ109D care leagă localitatea Jucu de Sus de Nicula.

Stufărișul de la Sic a fost declarat rezervație naturală protejată de lege în anul 2000 datorită biodiversității sale. Aria naturală se află în custodia a două organizații nonguvernamentale, Asociația Ecotransilvania și Asociația Ecochoice, care se ocupă de întreținerea și amenajarea ei.

Rezervația, considerată a doua cea mai mare întindere de stuf din țara noastră, după Delta Dunării, include mlaștini, iazuri și luciu de apă cu vegetație de stuf și papură, în care trăiesc numeroase specii de păsări migratoare de baltă, dintre care trei specii rare: buhaiul de baltă, stârcul cenușiu și eretele de stuf. În total, aici își au casa 12 specii de păsări, o specie de amfibieni și una de reptile, precum și 42 de specii de plante.

Citește mai multe despre stufărișul de la Sic și despre alte obiective turistice naturale din Cluj.

Sursă foto: Shutterstock.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu