Scoate ce-i mai bun din călătoriile de afaceri

Ai o slujbă în care trebuie să călătorești foarte mult din loc în loc și tot ce te gândești când vine vorba de următoarea călătorie e că te-ai săturat să fii tot pe drumuri și să nu te poți odihni în timpul liber?


Atunci când călătorești ești on the job permanent, așa că nu apuci să te destinzi și să petreci puțin timp relaxându-te. Totuși, există câteva trucuri și obiceiuri care te pot ajuta să te simți mai comod și relaxat atunci când ești într-o călătorie de afaceri. Pentru a-ți putea da exemple concrete, să presupunem că trebuie să călătorești constant între București și Cluj, unde compania ta a deschis un nou sediu.


Alege aceeași metodă de călătorit

Dacă trebuie să faci aceeași călătorie de mai multe ori, cel mai bine e să alegi o singură metodă de a călători. Asta înseamnă că nu vii la Cluj cu avionul, dar pleci cu autobuzul. Optează pentru aceeași metodă pentru a putea să obții discount-uri sau upgrade-uri pe baza fidelizării.


Îmbracă-te comod, dar business

Ești tentat ca, în timpul călătoriei, să te îmbraci cât mai lejer, pentru a te simți cât mai comod. Totul e perfect adevărat în logica asta, însă ești mai puțin predispus să fi luat în considerare pentru upgrade-uri (în special la avioane). În plus, călătoriile sunt momentul perfect pentru a-ți putea face noi conexiuni și cine știe, poate chiar un job mai bun.


Folosește aceeași cazare

Dacă prima dată când călătorești din București în Cluj alegi să te cazezi la o pensiune 4 stele Cluj, atunci continuă să te cazezi acolo și în următoarele călătorii. Astfel, cei de la recepție sunt mai predispuși să îți schimbe camera dacă e ceva ce te deranjează, sau să facă un lucru în plus pentru tine.


Plănuiește totul înainte

Dacă ești în Cluj pentru o conferință, însă trebuie să te întâlnești și cu un potențial client nou, dar vrei să îți faci timp să încerci și acel restaurant de care ai auzit numai lucruri bune, plănuiește totul de dinainte. Lasă cât mai puțin loc imprevizibilului, ca să îți maximizezi călătoria. Iar unde poți, combină elementele. De exemplu, cu potențialul client te poți întâlni la acel restaurant și să discutați în timp ce luați masa.


Desigur, aceste sfaturi nu sunt singurele și mai mult, nu funcționează la fel de bine pentru toată lumea, însă sunt un bun ghid pentru a-ți organiza călătoriile de afaceri.


Sursă foto: Freepik.com