Idei de cazare pentru studenții USAMV

Atunci când studenții din primul an ajung în Cluj în căutarea unei chirii sau a unui loc în cămin, se lovesc deseori de mari probleme în privința opțiunilor de petrecere a eventualelor nopți în oraș până când reușesc să găsească ceea ce caută. De teamă că nu vor prinde loc în cămin, cei mai mulți studenți încearcă să găsească și opțiuni de chirie. Cei mai norocoși își rezolvă din timpul verii această problemă, începând din luna iunie sau iulie. Dar mulți dintre ei nu reușesc acest lucru sau pur și simplu nu se interesează foarte mult.

Pentru studenții veniți în timpul verii în Cluj în căutarea unei chirii, USAMV pune la dispoziție căminele sale în regim hotelier: ” USAMVCN, prin intermediul Direcţiei Generale Administrative (D.G.A.) închiriază studenţilor pe durata unui an universitar spaţiile de cazare existente, iar pe durata vacanţelor închiriază spatiile de cazare aprobate în regim hotelier persoanelor fizice şi juridice conform taxelor stabilite de către conducerea universităţii prin Consiliul de Administraţie. Consiliul de Administraţie şi D.G.A. gestionează camerele de oaspeţi şi celelalte spatii aferente locaţiilor din cămine şi soluţionează toate deficientele aparte în activitatea căminelor.”, se specifică pe pagina de informații a universității.

Deși aceasta pare cea mai bună opțiunea pentru petrecere câtorva zile în oraș, este important de știut că mai sunt și alte variante.

Spre exemplu, putem lua în calcul unitățile de cazare din Cluj-Napoca, respectiv pensiuni, vile, hoteluri sau apartamente în regim hotelier, care pot fi opțiuni foarte bune pentru câteva zile. Din păcate, chiria ideală nu se găsește foarte ușor, în special în perioada dinainte de începerea anului școlar, când toată lumea caută. Unitățile de cazare din Cluj oferă condiții și servicii foarte bune, la prețuri foarte avantajoase.

Mai există opțiunea căutării unei chirii de la distanță, prin intermediul site-urilor specializate, precum ar fi piata-az.ro, imobiliare.ro, tocmai.ro, inchirieri-cluj-napoca.ro etc. Nu este recomandată însă închirierea de la distanță a apartamentelor din simplu motiv că cel mai bine ajungi să cunoști un imobil atunci când intri în el.

Depinde de fiecare persoană în parte să decidă care opțiune i se pare mai convenabilă.

Sursă foto

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu