Vacanță pe litoralul românesc în 2014

Ne îndreptăm vertiginos spre sfârșitul lunii Mai și ne apropiem rapid de perioada concediilor și vacanțelor, perioadă pe care cu toții o așteptăm timp de un an întreg. Unii dintre voi poate că deja și-au stabilit destinațiile de vacanță, în timp ce pentru alții probabil că nici măcar perioada exactă a concediului nu este foarte clară.

Oricum ar fi, cu toții vrem un singur lucru: să evadăm pentru o săptămână sau două din aglomerația urbană și din plicticosul cotidian care ne doboară spiritele. Vrem să ne îndreptăm spre locuri noi, împreună cu familia sau cu prietenii, să ne relaxăm și să ne mirăm de cât de repede trece timpul în vacanță.

Unii se îndreaptă spre munte, atrași de frumusețea naturală a acestora, de cățărări, alpinism sau parcurgerea traseelor montane. Alții se duc spre mare, cu gândul la soare, relaxare, apă și nisip.

Litoralul românesc își așteaptă și în acest an vizitatorii cu mii de oferte potrivite fiecărui buzunar. Unitățile de cazare de pe litoral fac pregătiri intense și gândesc promoțiile pentru turiștii care aleg să petreacă vacanța în soarele românesc, cu scopul de a face șederea acestora cât mai plăcută cu putință.

Ca în fiecare an, se preconizează că cele mai aglomerate stațiuni vor fi Mamaia, Costinești, Eforie Nord și Sud, Mangalia, Techirghiol și Vama Veche.

Indiferent de stațiunea pe care o vor alege, turiștii vor găsi foarte multe oferte la hotelurile, pensiunile, vilele sau apartamentele de închiriat din zonă. În plus, există multe obiective turistice în aceste stațiuni care atrag atenția a zeci de mii de turiști în fiecare an, după cum urmează:

 

Mamaia: Aqua Magic Mamaia, Pontonul Mamaia, Satul de Vacanță Mamaia.

Costinești: Epava Evanghelia Costinești, Obeliscul Costinești.

Eforie Nord și Sud: Delfinariu Constanța, Planetariu Constanța, Microrezervația Naturală Constanța.

Mangalia: Edificiul Bizantin Mangalia, Herghelia Mangalia, Moscheea Esmahan Sultan, Muzeul de Istorie și Arheologie Callatis, Muzeul Marinei, Portul Turistic.

 

Litoralul românesc este una dintre cele mai importante destinații turistice ale țării noastre, motiv pentru care foarte mulți turiști sunt așteptați să își rezerve concediile din 2014 la malul mării.

Foto by:  flickr.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu