Cele mai căutate joburi din Cluj Napoca

 Cluj-Napoca s-a numărat în anul 2013 printre cele trei orașe ale țării în care rata șomajului a scăzut încă din prima lună a anului. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care rata șomajului a crescut considerabil în România, la nivel național.

 Cele mai ridicate niveluri ale ratei șomajului din țară, calculate pe județe, se află în Vaslui, Teleorman, Mehedinți, Dolj, Alba, Galați și Buzău. Cu toate acestea județul Cluj și cu precădere orașul Cluj-Napoca rămâne încă unul dintre cele mai ofertante orașe din țară în ceea ce privește locurile de muncă pentru absolvenți cu studii medii și superioare, dar totodată, și locul unde cei mai mulți șomeri sau studenți își caută servici.

Clujul este și unul dintre cele mai importante și mai renumite centre universitare din țară, iar numărul mare de absolvenți și studenți bine pregătiți din mai multe domenii face ca firmele să aibă o paletă de opțiuni foarte largă.

Astfel, printre cele mai căutate domenii din Cluj regăsim următoarele:

Ingineri: aceștia caută și sunt căutați mai ales pe partea de vânzări de echipamente tehnice. Deși sunt printre cei mai urmăriți specialiști de pe piața muncii, pentru ingineri și alte funcții de conducere sunt preferate persoanele cu experiență, și mai puțin absolvenții de studii superioare.

IT: în cazul acestui domeniu, cererea de angajare este mai mare decât numărul de persoane disponibile, iar acest lucru face ca studenții din facultățile de profil din Cluj să aibă oportunitatea de a se angaja chiar din primul sau al doilea an de facultate. Desigur, este vorba la început de un job part-time, care este de regulă obținut prin intermediul unui stagiu de internship prealabil.

Vânzări: reprezentanții de vânzări sunt și ei foarte prezenți în vânătoarea de joburi, și deși sunt încă multe oferte pentru ei, acestea au mai scăzut față de perioada de acum doi-trei ani.

Domeniul bancar: acesta este în continuare foarte căutat, dar ofertele de muncă, în marea lor majoritate, caută persoane cu experiență de birou, mai puțin cu experiență în domeniul vânzărilor. Spre exemplu, cel mai căutat job din domeniul bancar este cel de specialist HR.

Videochat: domeniul videochat-ului, susținut de unii și contestat de alții, este în continuare una dintre alegerile cele mai frecvente ale tinerelor studente. Domeniul atrage mai ales prin salariile mult mai mari față de alte joburi, prin oferta unui program flexibil, dar și prin condițiile moderne oferite de angajatori.

Sursa: Adevarul.ro si CityNews.ro
Sursa foto:  jayblock.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu