Afla cate unitati de cazare se afla in judetul Cluj in 2012

In judetul Cluj sunt circa 260 unitati de cazare clasificate: pensiuni, vile ,hoteluri, cabane si apartamente inchiriate in regim hotelier, conform ultimului raport ce conține lista structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare clasificate din Romania oferit de Ministerul Turismului la sfarșitul lunii noiembrie, pentru anul 2012. Acelasi raport aindica faptul ca in Romania existǎ 7.737 unitǎți de cazare clasificate, acestea cunoscand o creștere semnificativa fațǎ de anul 2011.

Dintre acestea cele mai multe sunt pensiunile turistice insumȃnd circa 3.920 de unitǎți, care sunt impǎrțite in pensiuni turistice in localitǎți și orașe, pensiuni agroturistice și pensiuni turistice rurale. Pensiunile aflate in orașe și localitǎți sunt de departe cele mai reprezentative, peste 3.650 de unitǎți.

Conform aceluiași raport, numǎrul hotelurilor in Romania este de 1.425, la care se adaugǎ hotelurile pentru tineri sau cele cu apartamente, iar numǎrul vilelor a ajuns la  771.

O creștere semnificativǎ in ultimii ani o are segmentul de inchirieri de apartamente in regim hotelier care este acoperit de aparthoteluri – 24 clasificate, apartamente de inchiriat – 78 clasificate și camere de inchirat – 511 clasificate. In aceste cifre nu se ține cont de numarul camerelor sau a apartamentelor , ci a clasificǎrilor oferite unei firme sau persoane fizice autorizate care oferǎ cazare turiștilor, de aceea in realitate numǎrul apartamentelor inchiriate in regim hotelier este mult mai mare.

Citeste articolul complet pe Cazare.info

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu