Cluj-Napoca „Capitala Europeană a Tineretului” în 2015

Orasul Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeana a Tineretului in 2015, dupa un proces lung de sustinere a orasului cu o documentatiei care sustine investirea in tineret pentru o dezvoltare urbana sustenabila si responsabila.

Cluj Napoca a prezentat SHARE, un program puternic, clar, solid, diversificat si interesant, se arata pe site-ul youthforum.org.

„SHARE promoveaza impartirea spatiului, a culturii, a puterii, a muncii, a bucuriei, a viziunii si a valorilor europene comune, prin intermediul subiectelor ca avocatura, mobilitate, dialog structurat si informatii pentru tineri. Cu ajutorul unei focalizari pe dimensiunea europeana si cooperarea cu universitatile, societatea civila si partenerii locali, Cluj-Napoca se pregateste sa ofere consultanta permanenta in procesele legate de problemele tinerilor”, se arata in comunicatul youthforum.org.

Prin acest statut si cu un buget de 5 milioane de euro, proiectul va aduce orasului multe evenimente artistice, culturale si interactive care vor promova investita in tineret, dar si in orasul Cluj Napoca ca si atractie pentru tineri si turisti.

Titlul de Capitala Europeana de Tineret a fost acordat prima data in anul 2009 orasului Rotterdam, urmand apoi Torino, Anvers, Braga, Maribor si Salonic in 2014.

„Asumat de Municipiul Cluj-Napoca, procesul Cluj-Napoca Capitala Europeana a Tineretului 2015 a fost coordonat de Grupul PONT si a avut loc cu participarea activa a peste 30 de organizatii de tineret, care au semnat un Memorandum de Intelegere la 25 aprilie 2012, cu suportul a peste 200 de organizatii, institutii locale, nationale, europene.”

 

Sursa: mediafax.ro si buzznews.ro

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu