Cluj Napoca – Capitala Europeana

  Comisia Europeana si Parlamentul European au decis acum 10 zile ca Romania si Grecia vor putea sa gazduiasca orasele-Capitala Culturala in anul 2021.

  Florin Morosanu, directorul Asociatiei Cluj-Capitala Europeana 2020 a declarat pentru citynews.ro ca “Noi mizam ori pe anul 2020, ori pe anul 2021. De acum putem spune ca incepe oficial competitia si putem sa ne pregatim cu adevarat”.

  Comisia Europeana a facut publice tarile propuse pentru a gazdui capitalele europene ale culturii.

  Lista cuprinde numele tarilor care ar putea avea orase-capitale dupa anul 2019. Numele Romaniei si Greciei apar in dreptul anului 2021, in timp ce in anul 2020 tarile gazda vor fi Croatia si Irlanda. Anul preselectiei pentru nominalizarea Capitalei Culturale Europene din 2021 va fi in 2014, iar selectia va fi facuta in 2016.

  Cluj-Napoca este orasul cu cele mai mari sanse sa fie desemnat capitala culturala in 2021 deoarece autoritatile se misca cel mai repede. Au infiintat deja un site clujnapoca2020.eu, au incheiat un parteneriat cu trilulilu.ro pentru promovare si au reusit performanta de a se promova chiar pe “terenul inamicului”, avand un banner in centrul Timisoarei si al Iasului! Daca adaugam la toate astea si lobby-ul politic, de la Cluj-Napoca venind multi oameni in administratia centrala, foarte probabil ca acest oras va primi titlul de capitala culturala in 2020.

  Sa nu uitam de TIFF, un puternic festival de film ce are loc anual, de faptul ca orasul este al doilea centru universitar al Romaniei si ca in Cluj-Napoca sunt multe cladiri istorice cu o valoare inestimabila.

   

  Articol complet pe Cazare.info

  DISTRIBUIȚI