Hotel, pensiune sau apartament de lux. Care este varianta optimă pentru petrecerea unei vacanțe?

  Cluj-Napoca, municipiu reședință de județ aflat în inima Transilvaniei, este un important centru cultural și economic. Aici, vin anual aproximativ 10000 de turiști, atrași de numeroasele obiecitve turistice, dintre care cele mai cunoscute și vizitate sunt: Biserica Sfântul Mihail, Catedrala Ortodoxă, Bastionul Croitorilor, Casa lui Matei Corvin, Palatul Banffy, Obeliscul Carolina, Piața Muzeului, Muzeul de Famacie, Grădina Botanică sau dealul Cetățuii.

  Aflat pe strada Eorilor, în mijlocul orașului, Centrul de informare turistică oferă informații turiștilor și celor interesați. Conform datelor de acolo, în 2011 au fost înregistrați 5274 de turiști străini față de 2944 turiști români.

  Ideal pentru petrecerea unei vacanțe, orașul oferă nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber, totuși, pentru turiștii străini există încă numeroase probleme, cele mai frecvente fiind lipsa legăturilor directe dintre aeroport și gară, faptul că meniurile restaurantelor nu sunt traduse în engleză sau prețurile prea mari pracitcate de hotelierii de aici.

  Potrivit datelor, în Cluj există peste 150 de unități de cazare, în special hoteluri și pensiuni. Acestea devin neîncăpătoare pe perioada festivalurilor sau în lunile de vară, atunci când orașul atrage cel mai mare număr de turiști. Unele dintre hoteluri sunt destul de vechi și nu au mai fost renovate de ceva vreme, în altele există taxe destul de mari pentru accesare internetului sau pentru un apel telefonic. În regimul hotelier din Cluj, hotelurile de două sau trei stele se concentrează pe turiștii veniți în vacanțe, în timp ce hotelurile de patru sau de cinci stele se concentrează pe turismul de tip business. La pensiuni, prețurile sunt mai accesibile, dar, de multe ori, condițiile prezentate pe site nu corespund realității. Mai există și hosteluri, frecventate în general de tinerii în tranzit, ce vizitează toată Europa.

  O alternativă la acest tip de cazare e reprezentată de închirierea apartamentelor de lux în regim hotelier. Practicată de ani buni în alte țări, metoda a devenit destul de folosită și în România în ultimii ani. Intimitatea și faptul că te fac să te simți ca acasă, prețurile mai mici față de cele oferite de hoteluri sau de pensiuni sunt plusuri pentru care din ce în ce mai mulți apelează la închirierea unui apartament pe durata vacanței.

  Cazarea în apartamentele din Cluj se poate face în zone liniștie sau central, depinde de dorințele clienților. Astfel, un apartament cu un dormitor, un mic living, o baie și o bucătărie, având o suprafață de 36 metri pătrați, situat în zona magazinului Central, dotat cu wi-fi de mare viteză, televiziune prin cablu curățenie asigurată zilnic este o variantă numai bună de luat în calcul când vă faceți planuri de vacanță. Un asemenea apartament poate acomoda trei persoane. Pentru un loc mai spațios, în plin centru, deasupra restaurantului Baracca, există un apartament de patru camere, cu o suprafață de 130 de metri pătrați, pe două etaje, un living, o bucatarie, două băi, trei dormitoare și o sală de ședinte. Sala de ședințe este dotată cu birou, seif, masă și scaune de ședinte. Aici, pot locui lejer șase persoane.

  Pentru trei camere există varianta situată la mijlocul distanței dintre centru și Iulius Mall, într-o zonă liniștită, un apartament cu o suprafață de 76 de metri pătrați, două dormitoare, un living, o baie și bucătărie cu dinning. În living există o canapea extensibilă, astfel, aici pot locui până la 6 persoane. Dotat cu internet wi-fi de mare viteză, TV prin Cablu inclusiv canalele HBO și adult fără plata altor taxe, este mobilat ultramodern și oferă o priveliște de vis asupra orașului.

  De asemenea, Viva City Residence, complex dotat cu sală de fitness, sală de petreceri și de conferințe, teren de squash, teren de basket indoor, masa de ping-pong, masa de billiard, parcare subterană, loc de joacă pentru copii, oferă posibilitatea închirierii de apartamente de lux cu două camere în regim hotelier. Priveliștea și zona, în apropierea Iulius Mall, sunt plusuri care fac ca sejurul aici să fie plăcut și comod.

  Este bine ca înainte de a vă face planuri de vacanță, să studiați mai întâi piața ofertelor pe internet, fiindcă, din ce în ce mai multe lanțuri hoteliere, pensiuni, și agenții care închiriază apartamente de lux au înțeles că majoritatea turiștilor preferă această variantă și au început să investească tot mai mult în promovarea online și în seriozitatea ofertelor postate pe site-urile de profil.

  DISTRIBUIȚI